Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

(067)360-88-72, (097)551-84-89 з 9до 20
(099)006-08-72, (093)805-36-02_
Доставка по всій Україні та за кордон
Замовляйте online щоденно та цілодобово
Бажаєте купити вишиванку, але сайт погано завантажується. Тоді можна купити вишиванку тут






понеділок, 10 грудня 2012 р.

Рецепти Трав’яного Чаю


Рецепти Трав’яного Чаю

Трав’яні чаї - дуже корисні та смачні, але вони ще й необхідні після відвідування сауни чи бані.  Тому крім віника не забудьте захопити в лазню і термос з трав’яним чаєм.
Трав’яні чаї слід пити тільки гарячими (40-50 с ), тому що при охолодженні вони втрачають свою головну властивість – посилювати потовиділення. І якщо ви задалися метою позбутися зайвої ваги, тоді замість банки «Спрайт» захопіть в лазню термос з гарячим чаєм.
Трав'яні чаї1. Суміш, що складається із зеленого чаю, кориці, скоринок шипшини, ягід гльоду, ялівцю, кореня лакриці, квітів ромашки, листя кропиви. Завдяки своїм компонентами допомагає очистити організм.
Трав'яні чаї2. Ароматна суміш, яка складається з скоринок шипшини, листя ожини, шматочків яблука, м’яти, перцевою м’яти,  полуниці і пелюсток троянди.
Трав'яні чаї3.Натуральна трав’яна суміш, що складається з шипшини, чорниці, журавлини, полуниць і ожини, листя бузини, чорної смородини і обліпихи. Композиція смаку доповнена пелюстками соняшнику.
Трав'яні чаї4. Фруктово-квіткова суміш з шматочками яблук, персика, скоринками цитрусових, квітами мальви і ромашки, з додаванням перцевої м’яти та лаванди. Смачний і ароматний напій.
Трав'яні чаї5, Гібіскус, (каркаде або суданська троянда) у Єгипті вважається ліками від усіх хвороб і має широке застосування в арабській медицині. Настій квітів гібіскуса  «володіє наступними корисними властивостями: покращує обмін речовин в організмі, покращує вироблення жовчі, нормалізує тиск, зміцнює стінки кровоносних судин, має седативний ефект, підвищує захист печінки від несприятливих впливів, має спазмолітичну та сечогінну дію».  Ідеальний, як самостійний освіжаючий напій. Особливо з лимоном.
Спосіб приготування: кілька квіток заварювати 4-5 хвилин при t +90 оС.
Трав'яні чаї6, Цілющі властивості троянди були відомі ще з античних часів. У наш час, настій квітів троянди «застосовують при грипі, ангіні, різних захворюваннях порожнини рота, а крім того при гіпертонії, атеросклерозі, гастриті, виразці шлунка і 12-ти палої кишки». Можна заварювати як самостійний напій, або ж, використовувати як добавку до чорних або червонимх чаїв. Троянда надає чаю ніжні пахощі весняного саду і легкий приємний смак.
Спосіб приготування: кілька квіток заварювати 8-10 хвилин при t +95 оС.
Трав'яні чаї7, «Жасминовий чай благотворно впливає на емоційний стан людини, покращує зір, корисний для печінки і крові, знижує вагу, покращує травлення, продовжує молодість, сприяє виведенню з організму токсинів, нормалізації фізіологічних процесів». Жасминові квіти – чудова добавка до зелених або чорних чаїв, а також як самостійний напій. При заварюванні чай зберігає свій власний смак, а тонкий  вишуканий аромат жасмину відтіняє, але не заглушає смак чаю. Крім того, аромати жасмину стимулює виділення ендорфіну – гормону щастя.
Спосіб приготування: кілька квіток заварювати 8-10 хвилин при t +95 оС.
Трав'яні чаї8, Заспокійливий чай – Вам знадобиться: 1 частина м’яти перечної, 1 частина кореня вацеверіани, 1 частина пустирника і 1 частина суцвіть хмелю. Столову ложку цієї суміші залийте склянкою окропу і залиште на півгодини. Процідивши настій, пийте його при нервових напругах, дратівливості і зайвому нервовому збудженні.
Трав'яні чаї9, Заспокійливий чай – Заваріть в 250 мл окропу столову ложку такої суміші: 2 частини м’яти перцевої, 3 частини листя суниці та 4 частини гльоду. Чай повинен настоятися 5-7 хвилин, після чого його можна пити з медом.
Тонізуючі чаї, навпаки, додають енергію та бадьорять. У подібних трав’яних зборах часто можна знайти шипшину, листя суниці та чорної смородини, лимонник. Ці трави підбадьорюють центральну нервову систему, підвищують фізичну і розумову активність, борються із втомою.
Трав'яні чаї10, Змішайте 25 г лаванди, 25 г ромашки, 50 г вербени і 25 г квіток меліси з 50 г перцевої м’яти і 50 г липового цвіту. Візьміть 2 столові ложки цього збору і залийте 250 мл окропу, дайте чаю настоятися 15 хвилин. Пийте з ранку або три рази на день.
Не тримається в секреті і існування вітамінних трав’яних чаїв. Про них ми можемо знати ще від наших бабусь і дідусів, які вміли поводитися з травами і
насправді могли створити диво з допомогою природи. У вітамінних чаях, зазвичай, є сухі ягоди шипшини і чорної смородини, брусниця, материнка, естрагон, м’ята, обліпиха та липа.
Трав'яні чаї11, Чай з чебрецем. Візьміть 20 г звіробою, 4 г сушених листя брусниці і 20 г листя чебрецю і заваріть суміш у фарфоровому чайничку 5-7 хвилин. Отриманий  настій використовуйте як заварку, тобто перед вживанням розбавляйте водою за смаком.
Починаючому травнику потрібно знати деякі найбільш вдалі поєднання чайних компонентів. Адже трав’яні збори можуть містити в собі як пару видів трав, так і їх десятки. Ідеально поєднуються між собою материнка, чебрець і лимонна цедра. Дуже смачно заварити шавлію, запашний перець, мелісу і гвоздику. Підходять один одному і листя суниці, вишні та ванільний стручок. Також смачно буде заварити солодку м’яту з бадьяном і цедрою лимона, а ще – часточки апельсина з корицею і листям малини.
Існують і трав’яні чаї для схуднення. Щоб скинути трохи зайвої ваги.
Трав'яні чаї12, Горобиновий чай для схуднення.
Вам знадобиться сім частин сухих ягід горобини і три частини листя кропиви. До речі, останні можна замінити листям шипшини. Ягоди і листя залийте двома склянками окропу і залиште настоятися 4 години. Після цього зцідіть настій і пийте кожен день по півсклянки в проміжках між їжею.
Трав'яні чаї13, Чай для схуднення з мати-й-мачухи.
Візьміть 10 г листя мати-й-мачухи, 10 г листя берези і 80 г листя ожини. Змішайте їх і залийте окропом у співвідношенні 1:20, залиште настоятися на 15 хвилин. Охолоджений чай процідіть і пийте до сніданку та обіду по одній склянці.
Усі листки і трави для приготування чаїв беруться лише сухі і з невеликим терміном зберігання. Не використовуйте ягоди і трави, які пролежали у вас в засіках більше року. Навряд чи вони зіпсовані, але свої цілющі і смакові якості втратили точно.
Також буде корисно зробити суничний чай. Він хороший тим, що листя цієї рослини мають легку сечогінну дію і допомагають при відкладенні солей, атеросклерозі і гіпертонії. Давно відомо, що кілька ковтків гарячого напою, який ви з задоволенням вип’єте між заходами в парильню, посилюють потовиділення. Чим більше поту виділиться, тим більше зайвого жирку ви втратите. А краще всього цьому справи сприяють суничний, липовий або малиновий чай.
14,  Готують цей напій так: беруть двадцять грамів подрібненого листя суниці, заливають двома склянками киплячої води (400 г) і кип’ятять 5 хвилин, а потім дають гарненько охолонути і через дві години проціджують, розбавляють окропом і додають ложку меду. Виходить дуже ароматний і смачний чай.
15, Малиновий і липовий чай готують трохи інакше. Заливають дві столові ложки суміші двома склянками гарячої води, кип’ятять протягом 15 хвилин, потім проціджують і п’ють, не розбавляючи. Мед в цей напій кладуть за смаком.
Але що робити, якщо у вас удома немає ні малини, ні липи, ні суниці?
Можна розбавити окропом лимонний або журавлинний сік, додавши для смаку трохи меду.
Якщо у вас виникла алергічна реакція на трав’яний чай, негайно припиніть його пити і йдіть в аптеку, де вам порекомендують одне з протиалергічних засобів (тавегіл, супрастин, кларитин, кетотифен, еріус або ін.) Якщо протягом 4-5 годин після прийому ліків алергія буде прогресувати, краще звернутися до лікаря. При цьому ви повинні на все життя запам’ятати, на що у вас була алергія. І, природно, більше ніколи не вживати ці трави ні в якому вигляді (не забудьте про те, що ефірні олії з них теж можуть бути для вас небезпечними).
(До речі – мед гарний у помірній кількості, замінник цукру, але частий і надлишковий прийом веде до ожиріння. Коротше кажучи, багато меду – багато жиру і мало здоров’я. Мед – це енерго-і аллергоносій. Небажаний при схильності до повноти та шлунково-кишкових розладах. Дітям до 3 років. Небезпечний при алергічних хворобах і діатезі. Мед не можна розбавляти в окропі. Він стає шкідливим! Памятайте – це! )

Немає коментарів:

Дописати коментар