Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

(067)360-88-72, (097)551-84-89 з 9до 20
(099)006-08-72, (093)805-36-02_
Доставка по всій Україні та за кордон
Замовляйте online щоденно та цілодобово
Бажаєте купити вишиванку, але сайт погано завантажується. Тоді можна купити вишиванку тут






понеділок, 10 грудня 2012 р.

Буковинські журналісти під час прес-туру залишилися приємно враженими підприємствами


Буковинські журналісти під час прес-туру залишилися приємно враженими підприємствами

16 жовтня Чернівецьке регіональне представництво пілотного проекту "Сприяння економічному розвитку та зайнятості" організувало для представників ЗМІ Буковини одноденний прес-тур "СВІЙ до СВОГО по СВОЄ - ОРГАНІЧНО ЧИСТЕ". Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ), що займається реалізацією проекту спільно з українськими партнерськими організаціями, розповіли та показали що? для кого? і як? виробляють у нас органічно чисте.
Питання органічності - це ще й питання моралі... Чи знаємо ми, що таке екологічно чистий продукт, а що - органічний? Багато з нас, насправді, не розрізняє ці поняття. Хоча, було б варто. Виробники, а також дилери, особливо вдало маніпулюють нашою необізнаністю. Екологічно чисте передбачає наявність незабрудненої території, відсутність домішок, проте, це лише віра на слово. Органічною ж має право називатися та продукція, яка сертифікована органом, що має право на проведення такої сертифікації. Загалом, це продукція, яка отримана в результаті органічного виробництва без додавання речовин неприродного походження та має спеціальне маркування. А також варто пам'ятати, що такі виробництва контролюються та відслідковуються."Питання органічності - це не тільки продуктове питання, не тільки економічне питання, це ще й питання певної моралі. Тому, якщо вести господарство органічними методами, ми можемо спокійніше говорити про те, що залишиться після нас. Адже саме органічні методи господарювання не тільки не виснажують землю, а й навпаки покращують показники урожайності", - розповіла регіональний координатор проекту GIZ Марія Порчук. В Україні сьогодні діє 140 підприємств, які займаються виготовленням органічної продукції. Але 80% товарів їхнього виробництва йде на експорт. В країнах ЄС, як вже показує досвід, більше задумуються про якість та корисність продуктів харчування.
"Верміхаус" - найбільший виробник біогумусу та Біоліту в СНД
Компанія <<Верміхаус>> (м. Новоселиця), що була заснована 11 років тому, займається переробкою відходів за допомогою каліфорнійських хробаків. Як наслідок, основне виробництво компанії спрямоване на продукування комплексних добрив органічного походження. "Щоб виробити 150 см гумусу природі необхідно 150 - 200 років. Ми ж, на відміну від природи, витрачаємо лише 3 місяці. Тим самим за допомогою гумусу ми покращуємо урожайність близько на 70 % та повертаємо до життя "мертві" землі. Окрім цього, як показали наші аналізи, якість самого продукту після використання такого роду органічного добрива є значно вищою", - пояснив керівник підприємства Аурел Пискар. Обсяги виробництва вражають: щороку - близько 500-600 тон гумусу. Звісно, що така велика кількість не залишається лише в Україні. Близько 30% продукції йде на експорт, а саме у Польщу, Прибалтику, навіть Азербайджан. Загалом постачання налагоджене із 8 країнами.

Органічний березовий сік: на полицях українських магазинів чи закордон?
Вже понад 10 років ТОВ <<ГАЛС ЛТД>> (смт. Глибока) є вітчизняним виробником соків та плодово-овочевої продукції. Цього року підприємство отримало сертифікат на виготовлення органічної продукції. Як не прикро, але на Буковині лише <<ГАЛС ЛТД>> входить до тих 140 підприємств України, які займаються виготовленням органічних продуктів харчування. "Ми постачаємо органічний продукт для Федерації органічного руху України. Проте сьогодні український споживач не усвідомлює усіх переваг, які він отримує, купуючи органічний продукт. Тому попит на березовий сік в Україні є не таким високим, як закордоном. Наших споживачів відлякує вища ціна, адже вартість органічного березового соку є на 30-50 % вищою>>, - поділився з журналістами генеральний директор підприємства Андрій Мартинюк. Зважаючи на нижчий попит органічного соку в Україні, <<ГАЛС ЛТД>> налагодило постачання до Німеччини, Польщі та, віднедавна, Румунії.
Створення обслуговуючого кооператив - робочі місця для десятків односельчан
Обслуговуючий кооператив "Чиста флора" (с. Спас Івано-Франківської області) - знаний на Прикарпатті як популяризатор виробництва органічно чистої продукції та розробки великого Карпатського бренду чаїв. Сертифікована територія на виготовлення органічної продукції охоплює декілька сіл: власне с. Спас, с. Борисівка, частина с. Ковалівки, частково Верховинський та весь Рахівський райони. "2005 рік, коли був створений обласний фонд "Карпатський женьшень", можна назвати певним початком професійної діяльності. А власне "Чистій флорі" цьогоріч виповнюється 3 роки. Не можу сказати, вигідно чи не вигідно виготовляти органічну продукцію. Економіку завжди треба рахувати. Адже часто навіть звичний для суспільства продукт не приноситиме тобі прибутку, якщо ти не виготовлятимеш його з любов'ю та не дотримуватимешся тих постулатів, які б зарекомендували тебе в очах споживачах>>, - розповів власник кооперативу Михайло Стовп'юк. "Чиста флора" - кооператив, заснований на батьківському подвір'ї власника. І практично за 3 роки - налагоджена система виробництва та збуту. Щодо власне збуту, широким попитом користується продукція у рекреаційно-курортних зонах, таких як Буковель, Трускавець, Яремча та Моршин. Проте значна частка товарів йде і на експорт: до країн Прибалтики, Німеччини, Канади та США.
Що собою представляє проект?
З 2009 року уряди України й Німеччини започаткували проект "Сприяння економічному розвитку та зайнятості". За дорученням Федерального міністерства Німеччини з економічного співробітництва та розвитку (BMZ) Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) розпочало впровадження проекту разом з партнерськими організаціями України. Предметом проекту стало регіональне економічне сприяння та адаптація регіональної економічної політики та структурної політики на національному рівні до інструментів, які застосовуються в ЄС. Чернівецька область разом із Донецькою та АР Крим є тими регіонами, в яких стартував пілотний проект. Загальна його тривалість - 5 років, а саме з січня 2009 по грудень 2013.Долучившись до такого екологічно-органічного прес-туру мимохіть починаєш задумуватися: чому на наших полицях немає органічної продукції. Невже ми, українці, не хочемо споживати корисне і смачне без шкоди для власного здоров'я?
(для детальнішого прегляду прошу клацнути по фотографії)
a01
a02
a03
a04
a05
a06
a07
a08
a09
a10
a11
a12
b01
b02
b03
b04
b05
b06
b07
b11
b12
b13
c01
c02
c03
c04
c05
c06
c07
c08
Тетяна МАРТИНОВА, БукІнфо (с) Фото автораhttp://www.bukinfo.com.ua/show/news?lid=29128

Немає коментарів:

Дописати коментар