«Смачний Спас»

Вдихаючи п’янке гірське повітря, милуючись карпатськими краєвидами та різнобарв’ям вишиванок, вслухаючись у звуки трембіти, цимбал та співи горян, присутні на фестивалі губляться серед смаколиків. Колоритні гуцулки та покутянки пропонують такі страви, які більшість гостей ніколи не куштувала й навіть не чула про їхні існування. Ніздрі лоскочуть запахи смажених поросят, копченого на полонинському димку сиру (будзу), книшів, грибної юшки, голубців із кукурудзяною крупою, мандибурєників, фасулєників, перевертаників, милаю, приймленого борщу і капусти, прєтаного молока та безліч інших страв.

На фестивалі будуть і новинки:
До сектору автентичної карпатської кухні завітають фестивалі Карпат: «Гуцульський», «Рахівська бринза», «Бойківський», «Коломийка», «Медовий Спас», «Лемківський» та інші зі своєю колоритною карпатською кухнею, звичаями та обрядами.
Цікавий сюрприз готує для шанувальників органічної продукції Міжнародна федерація органічного руху України, яку очолює Євген Милованов. Буде не тільки виставка-продаж продукції органічного походження, але й щось нове, яке залишається поки що в сюрпризі.
Делегації далекого і близького зарубіжжя колоритно доповнять діючі програми культурою своїх народів.
Екоготелі, етноресторани, садиби сільського зеленого туризму запрошуватимуть гостей відвідати їхню оселю.
На фестивалі будуть ігри, змагання, забави, майстер-класи, альтернативні технології тепла та багато інших цікавих заходів.
Немає коментарів:
Дописати коментар