Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

(067)360-88-72, (097)551-84-89 з 9до 20
(099)006-08-72, (093)805-36-02_
Доставка по всій Україні та за кордон
Замовляйте online щоденно та цілодобово
Бажаєте купити вишиванку, але сайт погано завантажується. Тоді можна купити вишиванку тут






понеділок, 10 грудня 2012 р.

Трав'яні чаї для схуднення. Склад, застосування та протипоказання до прийому трав'яного чаю для схуднення


Трав'яні чаї для схуднення. Склад, застосування та протипоказання до прийому трав'яного чаю для схуднення

У прагненні схуднути люди пробують різні способи, в тому числі трав'яні чаї, сподіваючись, що вони допоможу спалити жир і позбутися від жирового прошарку. Це пов'язано зі стереотипом, що всі засоби для схуднення діють саме так. Однак трав'яний чай не позбавить від жирових клітин і целюліту, він лише допоможе організму вивести шлаки і зайву рідину.

Ще один міф про трав'яному чаї свідчить, що цей напій знижує апетит. Дозволю собі засмутити тих, хто любить поїсти і одночасно хоче схуднути, тому що це не так. Апетит залишиться з Вами, проте корисна дія чаю теж ніхто не зможе заперечувати. Так що вибирати кожному - пити чи не пити.

Скажемо лише, що до всякого засобу для схуднення слід ставитися обережно, а до трав особливо. Адже навіть один листочок суниці діє на організм, не кажучи вже про збір лікарських трав. Чай для схуднення, як правило, має сечогінний ефект. І якщо занадто захопитися ним, то може відбутися зневоднення організму і порушення балансу корисних речовин. У результаті відбудеться звикання, коли організм відмовиться самостійно справлятися зі своєю функцією виділення шкідливих речовин, і йому весь час буде вимагатися стороння допомога. Робимо висновок: міру у використанні будь-якого чаю для схуднення дотримуватися необхідно.

Саме тому не варто купуватися на рекламу чаю, яка обіцяє вирішити всі проблеми із зайвою вагою, та ще вилікувати всі хвороби. Це просто неможливо. Краще подивіться на упаковку з метою визначення, чи немає в чаї ароматизаторів, стабілізаторів та барвників, які користі точно не принесуть. Крім цього, купувати трави для чаю краще в аптеці або збирати їх самим. Немає ніякої гарантії, що куплена на ринку трава не росла близько жвавого шосе, де набрала в себе безліч солей важких металів.

Чай для схуднення з імбиром
Імбирний чай - це найпопулярніший напій для схуднення. Справа в тому, що імбир містить дуже важливі компоненти, що впливають на обмін речовин і посилення кровообігу. Цей чай сприяє поліпшенню процесу травлення. Разом з ефектом схуднення відбувається насичення організму вітамінами і мінеральними речовинами, яких у імбирі близько 50. Завдяки розігріваючою властивостями імбиру, які дуже цінуються в аюрведичній науці, людина отримує тонізуючий ефект - сил стає більше, енергія б'є ключем. Крім усього іншого, цей чай сприяє виведенню поганого холестерину, а це вже крок до здоров'я.

Зелений чай для схуднення
Зелений чай також можна пити для схуднення. Він дуже благотворно впливає на обмін речовин, допомагає виведенню шлаків, деяких солей важких металів, збагачує організм вітамінами рідкісними - РР, Р, К, а також мінеральними речовинами. Катехіни, що містяться в зеленому чаї, допомагають швидко скинути вагу і вивести зайвий холестерин з судин. Однак кількість чаю повинно бути не менше 6 чашок, і чай краще купувати високосортний.

Чай для схуднення з молоком
Наступний напій для схуднення - чай ​​з молоком. Його дія також пов'язане з обміном речовин і корисними властивостями чаю та молока. Дія чаю краще не використовувати довго, його пити краще 1-2 дні, не довше. Однак це не той чай, до якого всі звикли, у нього є особливий рецепт: взяти знежирене молоко і підігріти його до появи пухирців (кип'ятити не потрібно). Потім у молоко засипати дві столові ложки зеленого чаю і настояти його протягом 5 або 10 хвилин. Чим довше стоїть чай, тим міцніше він буде. Тому до свого напою кожен прийде досвідченим шляхом. Отриманий чай переливаємо в термос, щоб пити його невеликими чашками в теплому вигляді. Температура напою для більшого ефекту може бути від 50 до 60 градусів.

Трав'яні чаї для схуднення
Окреме місце в ряді чаїв для схуднення займають трав'яні чаї. Збори можуть бути самими різними, а рецепт приготування практично один і той же: кілька ложок трави залити в чайнику крутим окропом і настояти протягом 3 або 8 хвилин, залежно від бажаної міцності напою. Кип'ятити траву не рекомендують, щоб не втратити цінні ефірні масла. Цілюще настій можна приготувати також наступним способом: кілька ложок трави залити гарячою водою в термосі і настояти протягом 2 годин. Окрему увагу треба приділити воді. Для отримання напою високої якості краще взяти дистильовану воду або джерельну, щоб солі води не вступили в реакцію з компонентами трав - тоді вийде чистий результат. І ще одна умова - воду не можна занадто довго кип'ятити, її взагалі потрібно довести до білого ключа і відразу заливати їй траву.

Вигода цього напою в тому, що він може знаходитися в термосі 2 дні, і не втратить своїх властивостей. Його навіть можна охолодити і зберігати в холодильнику цілих 3 дні. Особливо це приємно в літню спеку. А якщо хочеться теплого чаю, його можна підігріти на повільному вогні, використовуючи нейтральну посуд.

Склад трав'яного чаю для схуднення
Трав'яний збір для схуднення. Візьмемо кору крушини, корінь кульбаби, додамо насіння петрушки фенхеля, а також лист м'яти перцевої. Пропорція наступна - крушини 3 частини, інших трав по 1 частини. Заливаємо 1 ст.л. збору окропом (200 мл), тримаємо в чайнику 15 хвилин. Охолодивши, проціджуємо. Приймати по 2 ст.л. вранці, перед їжею. Пити протягом 2 місяців.

Горобиновий чай для схуднення. До сухих ягід горобини потрібно додати листя кропиви або листя шипшини (7:3), залити окропом (2 склянки), настояти 10 хвилин. Потім накрити і залишити на 4 години. Після цього пити по половині склянки (між їжею, 3р в день).

Ожиновий чай для схуднення. До сухим листям ожини додати сухе листя берези і мати-й-мачухи (80г, 10г і 10г). Беремо 1 частину суміші трави, заварюємо окропом (на 1 частину трави - 20 частин води), наполягаємо 15 хвилин. Після охолодження пити по 1 склянці перед ранковим і обіднім прийомами їжі.

Трав'яний збір для схуднення. Беремо траву: стальник колючий, тирлич синя, суміш надземної частини і квітів звіробою, деревій, подорожник і шишки хмелю (все по 50г). На 2 ст.л. суміші цих трав виливаємо 0,5 літра окропу і відразу додаємо нарізану половину лимона. Після настоювання пити не більше 75г в день у кілька прийомів.

Кропив'яний чай для схуднення. До сухим листям кропиви додаємо кору крушини, сухе листя м'яти і корінь аїру (у співвідношенні 3:3:2:1), беремо 1 ст.л. суміші трави і заварюємо окропом (1 стакан). Наполягаємо 4 години, проціджують і п'ємо по 0,5 склянки за 20-30 хвилин до їжі тричі на день.

Протипоказання до прийому трав'яного чаю для схуднення
На упаковці кожного чаю або збору зазначені індивідуальні протипоказання до застосування, однак якщо траву збирати самим і заварювати з метою схуднення, то потрібно врахувати деякі нюанси. Такий чай краще не пити тим, у кого на даний момент загострилися захворювання шлунково-кишкового тракту. Якщо є підозри на сечокам'яну хворобу, також не варто ризикувати - камені можуть рушити з місця і заподіяти біль. Як правило, під час вагітності та годування груддю будь-які процедури повинні проходити під наглядом лікаря. Крім цього, ослаблений після хвороби або з інших причин організм також не варто піддавати таким процедурам. Як бачимо, протипоказань небагато, і все це можна скорегувати.

Більш серйозні наслідки може викликати алергічна реакція на чай і втрата калію, тому тут потрібно розібратися. Перш ніж спробувати збір трави, краще пропити кожен компонент окремо, щоб зрозуміти, що ця трава організмом приймається. Тоді не треба буде гадати, від чого виникла негативна реакція і спробувати замінити одну траву на іншу з подібним спектром дії.

Що стосується втрати калію, то це вже більш серйозна проблема, тому що брак цієї мінеральної речовини веде до захворювань серцево-судинної системи. Тому якщо під час прийому трав'яного чаю відчувається занепад сил, швидко настає втома і болять м'язи - це говорить про те, що цей чай виводить калій з організму. Ще одна ознака нестачі калію - болі в животі і розлад кишечника. Можуть також з'явитися набряки. Якщо це сталося, потрібно відразу заповнити нестачу калію і спробувати інший збір. Можливо, він по-іншому подіє на проблему зайвої ваги.

Немає коментарів:

Дописати коментар